NEA

To Kia Niro EV Concept προετοιμάζει το έδαφος

Η κορεατική εταιρία παρουσίασε στο Λας Βέγκας και στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2018 ένα πρωτότυπο που δεν θα απέχει και πολύ από το πρώτο ηλεκτρικό KIA που θα δούμε τέλη του έτους.

Το Niro EV Concept αποτελεί μία σχεδιαστική εξέλιξη του γνωστού Niro (διατίθεται και στην Ευρώπη) που σύντομα θα πλαισιωθεί από μία EV έκδοση (και για αυτό το λόγο πιθανότατα το Stonic να μην έχει ηλεκτρική έκδοση). Το πρωτότυπο e-Niro έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με 150 kW (204 ίππους) που τροφοδοτείται με ενέργεια από  μπαταρίες λιθίου-πολυμερών χωρητικότητας 64 kWh με την αυτονομία να κυμαίνεται στα περίπου 380 χιλιόμετρα.

Το e-Niro παραγωγής που θα κυκλοφορήσει του χρόνου στην Ευρώπη θα έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ να πούμε πως η KIA ετοιμάζεται να περάσει στη νέα εποχή ανακοινώνοντας στην CES 2018 τα σχέδια της για την αυτόνομη οδήγηση και την συνδεσιμότητα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως μέχρι το 2021 θα υπάρξουν 16 νέα συστήματα πρόωσης, υβριδικά, plug-in υβριδικά και φυσικά ηλεκτρικά EV (μόνο με μπαταρία).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!