NEASMS

To Toyota Gazoo GR Super Sport έχει turbo υβριδικό V6 και 1.000 άλογα!

Στο σαλόνι του Τόκιο οι Ιάπωνες αποκάλυψαν ένα πρωτότυπο μοντέλο με επιρροές από το αγωνιστικό πρόγραμμα της μάρκας στο Le Mans…

Το συγκεκριμένο concept θα μπορούσε να είναι η απάντηση απέναντι στην Mercedes-AMG Project One ή την Aston Martin Valkyrie. Και παρόλο που υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να περάσει στην παραγωγή η Toyota δείχνει πως τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στα μοντέλα επιδόσεων, τόσο από μοντέλα όπως το Yaris GRMN όσο και από την συμμετοχή της στο WRC.

Εδώ το Gazoo GR Super Sport διαθέτει το υβριδικό σύστημα πρόωσης από το TS050 που συμμετέχει στην κατηγορία LMP1 του πρωταθλήματος WEC και είναι τετρακίνητο. Πάνω σε ένα κάρμπον πλαίσιο εδράζεται ένας twin-turbo V6 των 2,4 λίτρων και με αρωγό το ηλεκτρικό σύστημα η μέγιστη συνολική ισχύς ανέρχεται στα 735 kW (περίπου στα 1.000 άλογα).

Εδώ να πούμε πως η Toyota θα παρουσιάσει μέσα στην χρονιά τη νέα Supra που θα μοιράζεται το ίδια σασί με την BMW Z4 και θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες. H top εξακύλινδρη έκδοση θα είναι υβριδική.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!