NEASMS

Αναβάθμιση και mild hybrid τεχνολογία για το Ram 1500

Στο παγωμένο Detroit κάνει την επίσημη παρουσίαση του το μεγάλο pick-up της Fiat-Chrysler με αρκετές αναβαθμίσεις…

Το Ram 1500 ήταν το 3ο δημοφιλέστερο μοντέλο της αγοράς αυτοκινήτου των ΗΠΑ αφού 500.000 οδηγοί το επέλεξαν για το 2017. Όπως ίσως να γνωρίζετε τα μεγάλα pick-up… στο Αμέρικα είναι κάτι σαν τα αυτοκίνητα πόλης για εμάς. Άλλωστε αυτό το επιβεβαιώνει και το Ford F-150 που ήταν το best-seller στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού με 897.000 πωλήσεις (και για 36η συνεχόμενη φορά!), ενώ στην 2 θέση βρέθηκε το Chevrolet Silverado με 585.000 ταξινομήσεις.

Το F-150 και το Silverado είναι οι σημαντικότεροι ανταγωνιστές του Ram 1500 (η μάρκα ανήκει στην Fiat-Chrysler) που πέρασε από μια ριζική αναβάθμιση και απέκτησε φρέσκια εμφάνιση και νέο ταμπλό με premium σχεδίαση και μια μεγάλη touch-screen 12’’ στο μέσο του ταμπλό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ότι και μιας λιμουζίνας, από πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone μέχρι και πέντε θύρες USB (μάλιστα η μία είναι Type-C).

Στους κινητήρες η βασική έκδοση είναι η V6 3.6 με 305 άλογα και συνδυάζεται στάνταρ με το mild hybrid σύστημα E-Torque που έκανε ντεμπούτο στο νέο Jeep Wrangler. Προαιρετικό το εν λόγω σύστημα συνδυάζεται και με τον μεγαλύτερο V8 των 5,7 λίτρων που αποδίδει 395 ίππους παρέχοντας επιπλέον ροπή για μειωμένη κατανάλωση (και ρύπους). Την μεταφορά της κίνησης στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει αυτόματο 8άρι κιβώτιο, ενώ αργότερα θα ανακοινωθεί και η V6 έκδοση πετρελαίου EcoDiesel.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!