NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

R*Generation, το νέο σχεδιαστικό κέντρο της Renault [vid]

Για μία εταιρία που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ιδιαίτερα τολμηρά και καινοτόμα σχήματα, η είδηση της δημιουργίας ενός νέου σχεδιαστικού κέντρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν η δημιουργία μίας εντελώς νέας εγκατάστασης, που να ξεφεύγει από τα τετριμμένα εργασιακά περιβάλλοντα. Εάν ο σχεδιασμός αποτελεί δημιουργία, τότε η ποιότητα ζωής, η ευεξία και το γενικότερο κλίμα θα πρέπει να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Με αυτή την αρχή, η Γαλλική εταιρία στράφηκε στον αρχιτέκτονα Chartier Dalix, ο οποίος υπογράφει και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνολικές εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτουν από αίθουσες συνεδριάσεων, μοντέρνα γραφεία, ειδικά δωμάτια ώστε να κρατούνται διάφορα πρωτότυπα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς και το εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρίας. Όπως φαίνεται και στο video, ο «ανοικτός» σχεδιασμός του εσωτερικού επιτρέπει στο μάτι να περιπλανιέται στο χώρο. Αντίστοιχα, ο μοντέρνος χαρακτήρας του κτιρίου βρίσκεται σε αρμονία με την απλότητα, έτσι ώστε να μην προκαλεί και, γενικά, να προάγει την καλή διάθεση και δημιουργικότητα των σχεδιαστών της φίρμας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!