NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιθανή συνεργασία Renault-Nissan με Uber, Amazon

Βλέποντας μπροστά στο μέλλον, ο Carlos Ghosn αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να διευρύνει τις συνεργασίες του ομίλου του με άλλες, λιγότερο παραδοσιακές στο χώρο του αυτοκινήτου εταιρίες.

Ο όμιλος των Renault-Nissan-Mitsubishi σίγουρα έχει όλη την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να προχωρήσει στο μέλλον, αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με εταιρίες όπως οι Uber Technologies, η Amazon και ο όμιλος Alibaba της Κίνας. Αυτό καθώς στα αμέσως επόμενα χρόνια η ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων θα αλλάξει δραστικά την εικόνα της αυτοκίνησης.

«Θα κατασκευάζουμε και θα πουλάμε robotaxis με συνεργάτες, και θα το κάνουμε μόνοι μας», δήλωσε ο ίδιος. «Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων συνεργάζεται με πολλές εταιρείες τεχνολογίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως αποκλειστικότητα στον τομέα αυτό». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι επιδίωξή του είναι η ενίσχυση της συμμαχίας των τριών εταιριών του ομίλου, Renault, Nissan, Mitsubishi, ελέγχοντας την πρόοδο της κάθε μίας χωριστά και εξασφαλίζοντας ότι καμία δεν θα μείνει πίσω τεχνολογικά, σε κανένα τομέα.

Όσο για τις συμβατικές τεχνολογίες, ο Ghosn έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μέλλον των κινητήρων diesel. Με βάση τις νέες νόρμες εκπομπών καυσαερίων, οι πετρελαιοκινητήρες έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν λίγο έδαφος στην Ευρώπη. Τελικά, θα αναγκαστούν να περιοριστούν λίγο κάτω από το 40%, τα επόμενα χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στέφονται προς νέες τεχνολογίες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!