NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Nissan εισέρχεται στα ηλιακά πανελ

Μπαίνοντας, εν μέρει, στη λογική της Tesla, η Nissan επιχειρεί να δώσει μία πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την ηλεκτροκίνηση του αύριο.

Αυτό μέσω της Nissan Energy Solar, μίας θυγατρικής που θα κατασκευάζει ηλιακά πάνελ για οικιακή χρήση, αρχικά για την αγορά της Μ. Βρετανίας. Το προσφερόμενο «πακέτο» θα περιλαμβάνει 6 πάνελ και, προαιρετικά, ένα συσσωρευτή xStorageHome, ο οποίος θα αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες του Nissan Leaf θα μπορούν να επιτυγχάνουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα για τις μετακινήσεις τους, εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.

Το κόστος για τα 6 πάνελ είναι 4336 ευρώ, ενώ αν επιλέξει κανείς να αγοράσει και το συσσωρευτή, θα ανέρχεται στα 8532 ευρώ. Εδώ αξίζει να αναφερθεί η δήλωση του Francisco Carranza, επί κεφαλής της Nissan Energy στη Nissan Europe. «Τα ηλιακά πάνελ έχουν γίνει η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πηγή νέας ενέργειας παγκοσμίως και είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε τη Nissan Energy Solar στη Μ. Βρετανία». Ανάλογα με το πώς θα πάνε τα πράγματα στην εκεί αγορά, πιθανά θα δούμε την εταιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες χώρες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!