NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Volvo, το 2019 θα κυκλοφορήσει το πρώτο της EV

Πιστή στο στόχο της, μέχρι το 2025 να έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η σουηδική εταιρία ξεκινά το μέτρημα από του χρόνου.

Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι της εταιρίας θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να φτάσουν πιο γρήγορα στην «ηλεκτροδότηση» ολόκληρης της γκάμας. Όχι για να καταργήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά για να προσφέρουν ταυτόχρονα, σε όλα τα μοντέλα εναλλακτικές ηλεκτρικές και υβριδικές προτάσεις.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο εξέλιξης και, όπως ακούγεται, θα είναι έτοιμο εντός του επόμενου έτους. Το πιο πιθανό είναι να βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο 40.2, αποτελώντας ένα μικρομεσαίο hatchback, με στοιχεία από coupe. Πρακτικά, από άποψη μεγέθους, θα πλησιάζει περισσότερο στο V40.

Βασικό συστατικό για την εξέλιξη του εν λόγω EV είναι η αξιοποίηση του νέου πατώματος της εταιρίας, CMA, το οποίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τόσο μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και υβριδικών αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα, ο Henrik Green, υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης της Volvo, υποστηρίζει ότι η αυτονομία του μοντέλου αυτού θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Όλη αυτή η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε ένα μεγάλο, σπονδυλωτό συσσωρευτή, ο οποίος θα μπορεί να συνεργάζεται με διαφορετικής ισχύος ηλεκτροκινητήρες. Κάπως έτσι υπολογίζουν να προσφέρουν ένα οικονομικό, βασικό, μοντέλο, το οποίο όμως να μπορεί να αναβαθμιστεί, προσφέροντας περισσότερη ιπποδύναμη αλλά και αυτονομία, ανάλογα με τις ανάγκες -και το πορτοφόλι- του χρήστη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!