ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

BMW, ένα έξυπνο σπίτι, ένα εξυπνότερο αυτοκίνητο… [vid]

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν τα ρομπότ αποκτούσαν συναισθήματα τι θα γινόταν; Σε αντίθεση με τις ταινίες του Hollywood, η BMW μας δίνει τη δική της προσέγγιση.

Το πιο παιγμένο σενάριο είναι συνήθως αυτό που οι μηχανές επαναστατούν απέναντι στον άνθρωπο, με στόχο την κυριαρχία. Αρκετά διαδεδομένες πάλι είναι και οι ιστορίες αγάπης, μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ. Τα συναισθήματα όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Υπάρχει και η ζήλεια, την οποία αποφάσισε να εξερευνήσει η BMW, γυρνώντας ένα έξυπνο, μικρό video. Αυτό, θέλει έναν κύριο να ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι του. Περνάει από το σαλόνι, βγαίνει στον κήπο και, τελικά, φεύγει με την ολοκαίνουρια BMW του.

Εκεί, λοιπόν, έγκειται το μεγάλο πρόβλημα. Η αυτόματη ρομποτική σκούπα, γνωρίζοντας ότι το αφεντικό της ετοιμάζεται να οδηγήσει τη BMW με το Personal CoPilot σύστημα υποβοήθησης οδήγησης αποφασίζει να «αυτοκτονήσει» από ζήλεια, χτυπώντας το τραπέζι, μέχρι να πέσει πάνω της ένα ποτήρι νερό που θα κάψει τα κυκλώματά της. Το ρομποτικό χορτοκοπτικό, με τη σειρά του, παίρνει φόρα και πέφτει στην πισίνα! Αν, λοιπόν, τα ρομπότ μπορούσαν να αναμετρηθούν μεταξύ τους τι θα γινόταν τελικά; Μια ευφάνταστη απάντηση, αμέσως μετά το play…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!