NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής, στη Γενεύη!

Το Liberty είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της εταιρίας Pal-V και σύντομα πρόκειται να γράψει ιστορία, όντας το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Η συζήτηση περί ιπτάμενων οχημάτων γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αρκετοί, γνωστοί και μη, κατασκευαστές ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις. Επιτέλους, έφτασε η ώρα αυτό να γίνει πραγματικότητα! Αυτό που κάποτε απολάμβανε στις ταινίες του μόνο ο James Bond, πλέον μπορούν να το διεκδικήσουν και άλλοι άνθρωποι, αρκεί να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα. Φυσικά, μην φανταστείτε ότι το να σταματήσετε να οδηγείτε και να ξεκινήσετε να πετάτε γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Η όλη διαδικασία μετατροπής του Liberty από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο/ ελικόπτερο, παίρνει γύρω στα 5-10 λεπτά. Χαλάλι, όμως.

Για τις ανάγκες της κίνησης το ιπτάμενο αυτό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί δύο αεροπορικούς κινητήρες της Rotax. Φυσικά, οι προδιαγραφές του πληρούν τόσο τους οδικούς, όσο και τους εναέριους κανονισμούς, σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Πλέον, το Liberty βρίσκεται σε φάση προχωρημένων δοκιμών και υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο επόμενο έτος. Η επίσημη παρουσίαση του, που θα συνοδευτεί από πολλές περισσότερες πληροφορίες, θα γίνει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης. Όσο για την τιμή, θα κυμαίνεται στα 350.000 ευρώ. Εάν επιθυμείτε κυριολεκτικά να «πεταχτείτε» λίγο κάπου, τότε μπορείτε από σήμερα να κλείσετε το δικό σας όχημα, προκαταβάλλοντας 2.500 ευρώ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!