NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lotus, πλάνα για 2 νέα σπορ μοντέλα και ένα SUV

Μετά την περσινή εξαγορά της από την κινέζικη Zhejiang Geely Holding Group, η Lotus ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά της, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Η εταιρία θέλει μέχρι το 2020 να έχει παρουσιάσει δύο νέα σπορ μοντέλα, εκ των οποίων μόνο το ένα θα έρθει για να αντικαταστήσει κάποιο από τα υπάρχοντα. Με τη γκάμα της να περιλαμβάνει τις Elise, Exige και Evora, που κυκλοφόρησε τελευταία, το 2009, πρακτικά και τα τρία μοντέλα χρίζουν αντικατάστασης. Πιθανά να είναι η Elise αυτή, σαν πιο παλιά. Το σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη εκδοχή ενός από τα αλουμινένια πατώματα της εταιρίας.

Όσο για το δεύτερο καινούριο μοντέλο, το πιο πιθανό είναι να έρθει για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, αναβιώνοντας ίσως την Esprit. Για την περίσταση αυτή σχεδιάζεται εξαρχής ένα νέο πάτωμα από ανθρακονήματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Jean-Marc Gales, δήλωσε σχετικά, «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτά τα σπορ αυτοκίνητα σε δύο χρόνια και να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό εκεί ακριβώς που θέλουμε να νικήσουμε». «Ποτέ δεν θα γίνουμε το Νο 1 στους χώρους των αποσκευών, θα είμαστε όμως στο handling».

Πέραν αυτών, ένα με δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει και το πρώτο SUV της εταιρίας. Αυτό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα δεν θα κατασκευάζεται στο γνωστό εργοστάσιο της Αγγλίας αλλά στην Κίνα και σε μία ακόμα τοποθεσία. Πέρυσι η Lotus κατάφερε να πουλήσει 1.600 μοντέλα παγκοσμίως. Με τα δύο νέα σπορ μοντέλα ευελπιστεί τα νούμερα αυτά να ξεπεράσουν τις 3.000 ενώ και με το SUV στη γκάμα της να φτάσει στις 10.000 πωλήσεις ετησίως.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!