NEA

Μόλις 5,7% στην Ευρώπη είναι τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων

Αν και πολλά ακούμε για τα ηλεκτροϋβριδικά και τα λοιπά μοντέλα εναλλακτικών καυσίμων (CNG, LPG κ.α.), αυτά δεν κατάφεραν το 2017 να ξεπεράσουν το 6%. Παρόλο που το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας (από το 2007, συγκεκριμένα) για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο κατασκευαστών αυτοκινήτων πέρυσι πωλήθηκαν στην Ευρώπη 15,57 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν ο «εκφοβισμός» και η μείωση του diesel κατά -7,9% με αντίστοιχη αύξηση για την βενζίνη κατά +10,9%.

Το 2018 η πτώση αυτή αναμένεται να είναι μικρότερη αφού θα υπάρξει μία διόρθωση μιας και νέα μοντέλα με ντίζελ κινητήρες θα λανσαριστούν (μην ξεχνάμε πως ο νέος μικρός 1.6 TDI ουσιαστικά ξεκινά να διατίθεται από τέλη 2017).

Το VW Golf σημείωσε 480.000 πωλήσεις και παραμένει το δημοφιλέστερο μοντέλο της Ευρώπης. Πάνω από τις μισές πωλήσεις του αφορούν στην αγορά της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2017 τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων έφτασαν τις περίπου 853.000 και με μερίδιο αγοράς στο μόλις 5,7%. Από τις 853 χιλιάδες το 54,8% ήταν ηλεκτροϋβριδικά και το 39% καθαρά ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων. Το Renault Zoe είναι το δημοφιλέστερο EV της Ευρώπης. Το 2018 αναμένεται ισχυρή άνοδος από το νέο Nissan Leaf.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!