NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Ολική επαναφορά για 25 αγωνιστικές Jaguar D-Type

H D-Type είναι η τρίτη ρετρό Jaguar (μετά τις 6 μονάδες Lightweight E-Type και τις 9 XKSS) που η βρετανική εταιρία αποφασίζει να ανακατασκευάσει με τις αυθεντικές προδιαγραφές…

Πίσω στο 1955 το αρχικό πλάνο της Jaguar ήταν η παραγωγή συνολικά 100 αγωνιστικών D-Type. Τελικά το σύνολο περιορίστηκε στα 75 αυτοκίνητα και 62 χρόνια μετά η Jaguar αποφάσισε να κατασκευάσει και τις υπόλοιπες 25 που «οφείλει». Φυσικά η παραγωγή θα γίνει ακριβώς με τις τότε προδιαγραφές.

Με βάση τις τότε ισχύουσες προδιαγραφές και στο χέρι όπως πάλαι ποτέ, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές. Ο κινητήρας είναι ένας 6-κύλινδρος σε σειρά των 3,4 λίτρων, με την «wide angle» κυλινδροκεφαλή (εκείνη με τις μεγαλύτερες βαλβίδες) και απόδοση στα 250 άλογα με την τελική να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Η D-Type έχει μεγάλη ιστορία στους αγώνες με τρεις νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans (το 1955, το 1956 και το 1957). Είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες για τους συλλέκτες αυτοκινήτων και οι 25 νέες είναι έκδοσης Shortnose (όπως του 1955) και Longnose (σαν του 1956). Η πρώτη νέα D-Type παρουσιάστηκε στην έκθεση Retromobile (στο Παρίσι) και ήταν μια Longnose, με το επιμηκυμένο καπό και το πτερύγιο πίσω από τη θέση του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!