NEA

H Hyundai ετοιμάζει το πρώτο ηλεκτρικό κόμπακτ SUV

Το Kona Electric θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 27 Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου στο σαλόνι της Γενεύης…

Το λανσάρισμα της ηλεκτροκίνητης εκδοχής του Kona θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και ουσιαστικά θα είναι το πρώτο κόμπακτ SUV για την Ευρώπη με μηδενική εκπομπή ρύπων. Το Kona Electric θα πλαισιώσει το επίσης ηλεκτρικό Ioniq που λανσαρίστηκε το 2016. Θα βασίζεται στο σασί του νορμάλ μοντέλου με την βασική διαφορά πως θα έχει ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες που στην top και ακριβότερη εκδοχή θα δίνουν μία αυτονομία στα 470 χιλιόμετρα.

Η παραπάνω αυτονομία είναι μετρημένη με το νέο κύκλο WLPT που περιλαμβάνει κίνηση και σε πραγματικές συνθήκες. Εδώ οι μπαταρίες αναμένεται να είναι στις περίπου 35-40 kWh και η τιμή αρκετά υψηλή, δίχως όμως να υπάρχει κάποια ακόμη ένδειξη. Πάντως θα υπάρχει και μία έκδοση με μικρότερη μπαταρία που θα έχει μικρότερη αυτονομία, αλλά αρκετά χαμηλότερο κόστος κτήσης. Προς τα τέλη του μήνα θα έχουμε και τις επίσημες πληροφορίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!