NEASMS

H Lancia Stratos θα βγει στους δρόμους

Πάνω στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2010 θα παραχθούν 25 νέες Stratos με την κάθε μία να κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ…

Τον δισεκατομμυριούχο Γερμανό επιχειρηματία Michael Stoschek μπορεί να μην τον γνωρίζετε αλλά είναι αυτός που χρηματοδότησε την σχεδίαση της πρωτότυπης Stratos. Είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina (η αρχέτυπη από τον Bertone) και ήταν να βγει πριν από χρόνια στην παραγωγή. Ωστόσο υπήρξαν αρκετά ζητήματα, κυρίως από την πλευρά της Ferrari μιας και το concept ήταν βασισμένο πάνω σε μία 430 Scuderia.

Τελικά φαίνεται πως τα όποια προβλήματα υπήρχαν ξεπεράστηκαν αφού ο Stoschek ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μέσα στο χρόνο η κατασκευή 25 Stratos από την εταιρία MAT (Manifattura Automobili Torino). Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά άλλα στοιχεία αλλά η Stratos αναμένεται να αποδίδει πάνω από 550 άλογα, να έχει μήκος στα 3,7 μέτρα και το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.300 κιλά.

Εδώ να πούμε πως η ορίτζιναλ Stratos ήταν ένα εμβληματικό αυτοκίνητο που η Lancia εξέλιξε για να πρωταγωνιστήσει στα ράλι (κατέκτησε τα πρωταθλήματα 1974, 1975, 1976). Και για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής κατασκευάστηκε από το 1973 έως το 1978 σε 492 μονάδες με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!