NEASMS

Αυτή είναι μία μαϊμού… BMW Isetta!

Οι Κινέζοι ξαναχτύπησαν! Αυτή την φορά στην εταιρία Eagle έτρεξαν πίσω πολλές δεκαετίες για να ξεπατικώσουν το ιστορικό Isetta και να του κοτσάρουν και ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης…

Η τιμή πώλησης του Eagle EG6330K είναι περίπου στις 4.000 δολάρια και στην Κίνα προφανώς θα κάνει θραύση αφού οτιδήποτε ρετρό, μηδενικών ρύπων και κόμπακτ διαστάσεων ταιριάζει γάντι στην εκεί αγορά. Έστω και αν σε σχέση με το αρχέτυπο Isetta η μπροστινή πόρτα έχει αντικατασταθεί από τέσσερις κανονικές, ενώ πίσω υπάρχουν δύο τροχοί (αντί για ένα).

Το βάρος του φθάνει στα 750 κιλά, με το εσωτερικό να είναι σαφώς πιο μοντέρνο από την σχεδίαση του αμαξώματος και με κάποια στοιχειώδη από όσα συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα σε ότι αφορά τον εξοπλισμό (φωτογραφίες από το retrologo.com). Το αυτοκινητάκι της Eagle έχει δυνατότητα μεταφοράς έως τέσσερις επιβάτες, το σαλόνι είναι αρκετά μοντέρνο και ζυγίζει μόλις 750 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μόλις 5,3 ίππους, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 60 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας των 7,2kWh αρκεί για περίπου 120 χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!