NEA

Σε πρώτο πλάνο η νέα BMW X4

Μετά από μόλις τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας και ελέω της νέας X3, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε πρόωρα για την X4 που περνά στο επόμενο κεφάλαιο και στην 2η γενιά…

Η X2 λανσάρεται αυτές τις μέρες στην ελληνική αγορά και για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω στο γνωστό σπορ κουπέ σχήμα που χάραξε η πρώτη X6, τότε ας περιμένουν μέχρι το σαλόνι της Γενεύης. Εκεί θα κάνει την πρώτη της επίσημη παρουσίαση η X4 με τις πωλήσεις να ξεκινούν την άνοιξη.

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο η νέα X4 είναι μακρύτερη κατά 8,1 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,752 μέτρα. Στο πλάτος έχουν προστεθεί 37 εκ. (1,918 μέτρα), όταν το ύψος είναι χαμηλότερο κατά 5,4 εκ. (1,621). Ανάλογα με την έκδοση η X4 είναι ελαφρύτερη έως 50 kg, η κατανομή βάρους είναι ιδανική (50/50), ενώ το μεταξόνιο των 2,864 μέτρων (+5,4 εκ.) θα διασφαλίζει ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους.

Στο εσωτερικό βλέπουμε την γνώριμη άποψη που έχει κάθε γνώριμη BMW, χωρίς κάποια σχεδιαστική ιδιαιτερότητα, με την έμφαση να δίνεται στην ποιότητα των υλικών και την κορυφαία εργονομία. Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σημειώνουμε την μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment το οποίο διαθέτει τεχνολογία ελέγχου με χειρονομίες αλλά και με την φωνή. Παράλληλα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού που περιμένει να βρει κανείς σε μία σύγχρονη BMW. O χώρος των αποσκευών αρχίζει από τα 525 λίτρα και φθάνει έως και τα 1.420 λίτρα με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να αναδιπλωθούν σε ποσοστό 40:20:40

Στην βάση της γκάμα βρίσκονται οι δίλιτρες xDrive20i (με 184 ίππους) και xDrive20d (με 190). Η xDrive30i αποδίδει 252 άλογα και η xDrive25d έχει 231. Στη συνέχεια υπάρχουν οι 3-λιτρες 6-κύλινδρες xDrive30i και xDrive30d με ισχύ 252 και 265 ίππους αντίστοιχα. Στην κορυφή βρίσκονται οι εκδόσεις Μ Performance: η X4 M40i με 360 άλογα και η diesel X4 M40d με 326 άλογα.

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με στάνταρ τετρακίνηση. Παράλληλα θα υπάρχουν τρία πακέτα εξοπλισμού: η xLine, η M Sport X και η M Sport (με επιλογές σε ζάντες από 19 έως 21 ίντσες) έτσι ώστε ο πελάτης να έχει στην διάθεσή του μία ευρεία γκάμα επιλογών για την εξατομίκευση του αυτοκινήτου του. Τέλος να πούμε πως ο βασικός λόγος που η X4 ανανεώθηκε τόσο σύντομα έχει να κάνει με τη νέα γενιά X3 μιας και τα δύο SUV κατασκευάζονται μαζί στο Spartanburg των ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!