NEA

Θηρίο ανήμερο η Mercedes-AMG G63 με 585 άλογα και 4,5 για το 0-100 [vid]

Μετά την επίσημη παρουσίαση στο Detroit η γερμανική εταιρία έδωσε τα στοιχεία και για την κορυφαία AMG έκδοση που βάζει τα γυαλιά σε πολλά GTi.

Τα 585 άλογα και τα 850 Nm που αποδίδει ο τετράλιτρος V8 με το διπλό turbo (αντικαθιστά τον προηγούμενο των 5,5 λίτρων) δεν είναι καθόλου λίγα. Αλλά όταν μιλάμε για ένα SUV με μήκος 5 μέτρα και με βάρος στα 2.485 κιλά, τότε το 0-100 των 4,5 δλ. και η τελική των 220 χλμ./ώρα σαφώς και ακούγονται εντυπωσιακά ως νούμερα.

Εδώ να πούμε πως η G63 με την μόνιμη τετρακίνηση και τα τρία μπλοκέ διαφορικά εφοδιάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT και paddles στο τιμόνι. Υπό κανονικές συνθήκες στον πίσω άξονα καταλήγει το 60% της ροπής (στην G 500 η κατανομή είναι 50:50), υπάρχουν και πολλές ενισχύσεις στο αμάξωμα, όπως π.χ. μια μπάρα θόλων μπροστά. Η ανάρτηση έχει ενεργά αμορτισέρ, ενώ υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης που επιλέγονται μέσω του AMG Dynamic Selection.

Από κει και πέρα οι εξαγωγές της εξάτμισης βγαίνουν στα πλάγια και διαθέτουν ενεργητικά διαφράγματα για σπορ ήχο με δύο επιλογές, ενώ χαρακτηριστικές της έκδοσης AMG είναι οι κόκκινες δαγκάνες των δισκοφρένων και οι μεγάλες ζάντες που φτάνουν μέχρι τις 22 ίντσες.  

Κατά τη συνήθη τακτική θα υπάρξει αρχικά μια έκδοση Edition 1 που θα ξεχωρίζει από την μαύρη βαφή με γκρι λωρίδες στο αμάξωμα και κόκκινες στους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες με επένδυση μετάλλου, ενώ από τον εξοπλισμό δεν λείπει σχεδόν τίποτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!