NEA

Νέα ισχυρότερη R110 έκδοση για το Renault Zoe

Το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ευρώπης αναβαθμίστηκε και απέκτησε έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα…

Η κωδική ονομασία του ηλεκτροκινητήρα είναι R110 και αποδίδει 109 ίππους (80 kW) παρουσιάζοντας μία αύξηση 16 ίππων από τον R90. Καλύτερες είναι και οι επιδόσεις όπου τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 11,4 δλ. με την τελική να φτάνει τα 135 χλμ./ώρα. Φυσικά υπάρχουν και οι μικρότερες εκδόσεις του Zoe με 44, 57, 60 και 68 kW και με συστήματα πρόωσης που κινούν τα Kangoo καθώς και τα Smart ED. Μαζί με την αναβάθμιση του ηλεκτροκινητήρα το Zoe απέκτησε και την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος πολυμέσων R-Link που υποστηρίζει και Android Auto.

Εδώ να πούμε πως οι μπαταρίες χωρητικότητας 41 kWh ζυγίζουν 305 κιλά και χρειάζονται 1 και 40 λεπτά με ταχυφορτιστή 43 kW ή περίπου μία ολόκληρη ημέρα σε οικιακό δίκτυο. Σύμφωνα με την Renault σε πραγματικές συνθήκες και σε περίοδο με ζέστη η αυτονομία κυμαίνεται στα 300 χλμ. όταν σε κρύα περίοδο (χειμώνα) μειώνεται στα 200 χλμ. Και αυτό διότι το ψύχος αφενός επηρεάζει την απόδοση των μπαταριών ενώ σύμφωνα με το νέο κύκλο WLTP η θέρμανση της καμπίνας τραβάει περισσότερη ενέργεια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!