NEA

Επίλογος με Porsche 911 GT3 RS και 520 άλογα [vid]

Αυτή είναι η τελευταία εκδοχή για την γενιά 991 (έπεται η 992 τον Σεπτέμβριο) που στη Γερμανία κοστίζει από 195.137€. Δίχως χρέωση το roll cage και τα σχετικά πίστας στην Clubsport έκδοση.

Μετά από μία σχετική διαρροή τελικά δόθηκαν και επίσημα τα στοιχεία για την hardcore εκδοχή της 911 που τελικά δεν αποδίδει περισσότερα άλογα. Έτσι, ο ατμοσφαιρικός 6-κύλινδρος boxer των 4,0 lt συνεχίζει απαράλλαχτος από την προ-facelift GT3 RS και αποδίδει 520 αλογάκια στις 8.250 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Porsche το ίδιο δεν ισχύει για το PDK των 7 σχέσεων (δεν υπάρχει επιλογή για χειροκίνητο) που έχει ελαφρώς διαφορετική χαρτογράφηση.

Από πλευράς εμφάνισης η GT3 RS βγάζει μάτια με την φαντεζί πράσινη βαφή, τα απαραίτητα λογότυπα ισχύος και την τεράστια πίσω φτερούγα. Η πίσω ανάρτηση έχει πιο σφιχτά ελατήρια, η τετραδιεύθυνση έχει νέα ρύθμιση, μπροστά οι τροχοί είναι διάστασης 265/35 R20 και πίσω 325/30 R21. Χάρη στην εκτενή χρήση κάρμπον το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.430 κιλά (υπάρχει και η σπέσιαλ Weissach με πολύ περισσότερο ανθρακόνημα και ζάντες από μαγνήσιο), οπότε υπολογίστε ένα 0-100 στα 3,2 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 312 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!