NEA

Το νέο βαν της Peugeot είναι το Rifter

Ο όμιλος PSA θα παρουσιάσει στην Γενεύη τη νέα γενιά βαν που θα αντικαταστήσει το Partner και που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τα Citroen Berlingo και Opel Combo Life…

Το νέο Rifter βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα όπως και τα δύο συγγενή βαν της Citroen (Berlingo) και Opel (Combo Life). Λογικό είναι να χρησιμοποιούνται τα ίδια μηχανικά μέρη και κινητήρες με την βασική έκδοση να εφοδιάζεται με τον 1.2 PureTech των 110 ίππων (με πεντάρι σασμάν) όταν η ισχυρότερη εκδοχή με τα 130 άλογα συνδυάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τον περιστροφικό διακόπτη (αντί του παραδοσιακού επιλογέα). Νέος στην γκάμα είναι ο ντίζελ 1.5 BlueHDi που θα διατίθεται στις εκδόσεις των 75, 100 και 130 ίππων, ενώ ενδιαφέρον έχει πως το νέο Rifter θα συνδυάζεται και με σύστημα τετρακίνησης της Dangel.

Όπως και στα Berlingo και Combo Life, έτσι και στο Rifter θα υπάρχουν δύο εκδόσεις αμαξωμάτων. Η πενταθέσια με μήκος 4,4 μέτρα και η επταθέσια με 4,75 μέτρα. Το ισχυρό όπλο του Rifter δεν είναι άλλο από τους χώρους (πορτμπαγκάζ από 775 έως 4.000 λίτρα με πεσμένα ή δίχως τα πίσω καθίσματα) και την πρακτικότητα (πολλές θήκες για μικρά αντικείμενα, πίσω ανοιγόμενο κρύσταλλο, σύστημα καθισμάτων Magic Flat κ.α.).

Στο εσωτερικό επικρατεί η γνωστή i-Cockpit αισθητική με πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, σύστημα head-up display και μία οθόνη αφής που στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού (υπάρχει μέχρι και GT-Line) έχει διαγώνιο 8 ίντσες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!