NEA

Το νέο Peugeot 508 είναι ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο [vid]

Αν και τα SUV έχουν τον πρώτο λόγο αυτή την περίοδο οι Γάλλοι δεν ξεχνούν τις λιμουζίνες. Πάνω στο νέο 508 θα βασιστεί και ο διάδοχος του νέου Citroen C5 που θα δούμε μέσα στο 2019.

Όπως βλέπετε πρόκειται για ένα πολύ κομψό και δυναμικό αμάξωμα, με όμορφες γραμμές και ιδιαίτερα εντυπωσιακή μάσκα, με αρκετά ξεχωριστά φώτα ημέρας. Με ισορροπημένη κατανομή όγκου και το μικρό σχετικά πίσω μέρος, το αμάξωμα κρύβει τον όγκο του, ενώ η χαμηλή οροφή με την έντονη καμπύλη προς τα πίσω, δίνει ένα σπορτίφ τόνο σε όλο το σχέδιο.

Το νέο 508 έχει μήκος 4,75 μέτρα και είναι 8 εκ. κοντύτερο από το προηγούμενο μοντέλο και ελάχιστα χαμηλότερο. Το μεταξόνιο των 2,75 μέτρων υπολείπεται κατά μερικά χιλιοστά, αλλά οι χώροι κατά την Peugeot είναι μεγαλύτεροι και πιο άνετοι με το πορτμπαγκάζ να έχει αυξηθεί από τα 473 στα 485 λίτρα. Στις φωτογραφίες του εσωτερικού φαίνεται η έντονη επιρροή που έχει το 508 από τα SUV της εταιρίας με το χαρακτηριστικό i-Cockpit. Τόσο στην κονσόλα με τους “αεροπορικού” τύπου διακόπτες, όσο και στον πίνακα οργάνων με το υπερυψωμένο πίνακα οργάνων πάνω από το κόμπακτ τιμόνι και την κεντρική οθόνη αφής 12,3’’ με πλήρη συνδεσιμότητα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει το νέο πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi με τους 130 ίππους (είναι η μόνη έκδοση με μηχανικό κιβώτιο) καθώς και τις δίλιτρες εκδόσεις με 160 και 180 άλογα. Οι δίλιτρες εκδόσεις βενζίνης αποδίδουν 180 και 225 άλογα (η τελευταία είναι η GT), ενώ αργότερα θα δούμε την estate έκδοση καθώς και μία plug-in υβριδική. Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες, ενώ σίγουρα θα κάνει την εμφάνισή του και ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

To νέο Peugeot 508 θα κάνει ντεμπούτο στην Γενεύη και θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το καλοκαίρι.

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!