NEA

Η κινέζικη Geely μπαίνει γερά στην Mercedes

Μετά την Volvo και την Lotus η κινέζικη Geely στρέφεται προς τον γερμανικό όμιλο αποτελώντας πλέον τον μεγαλύτερο μεμονωμένο επενδυτή…

Η Geely μέσω μίας εταιρείας επενδύσεων της απέκτησε το 9,69% των μετοχών του ομίλου της Daimler. Έτσι, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί τον μεγαλύτερο μεμονωμένος επενδυτή, ακόμη μεγαλύτερο και από το κρατικό fund του Κουβέιτ που έχει το 6,8%.

Για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού της Daimler ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Geely Li Shufu κατέβαλε το ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της Daimler (στην οποία ανήκει η Mercedes) ανέρχεται σε 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Li Shufu είχε πληρώσει 3,3 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τα 8,2% της AB Volvo, που έχει τα φορτηγά με τα σήματα της σουηδικής εταιρείας. Στον όμιλο της Geely ανήκουν μεταξύ άλλων η Volvo (επιβατικά), η μαλαισιανή Proton, η βρετανική Lotus και η εταιρεία που κατασκευάζει τα ταξί του Λονδίνου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!