NEA

H Fiat Chrysler Automobiles καταργεί τους diesel κινητήρες

Ο ιταλό-αμερικάνικος όμιλος FCA θα σταματήσει την παραγωγή των πετρελαιοκινητήρων το 2022, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το δημοσίευμα των FΤ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η FCA θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση τον Ιούνιο που θα περιλαμβάνει και το χρονοδιάγραμμα με τους στόχους του ομίλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έτσι, οι Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati θα διαθέτουν diesel εκδόσεις στην γκάμα τους μέχρι το 2022 και τα μόνα μοντέλα με πετρελαιοκινητήρες θα είναι τα βαν και τα επαγγελματικά.

Το οξύμωρο είναι πως το 2017 η FCA ήταν ο μόνος κατασκευαστής στην Ευρώπη που εμφάνισε αύξηση (έστω και 0,2%) στις ντίζελ πωλήσεις. Όπως η Porsche (ή η Toyota και η Volvo, για διαφορετικούς λόγους), έτσι και η FCA θα είναι ένας ακόμη κατασκευαστής σε αυτούς που ανακοίνωσαν πως καταργούν το diesel και μετά από έντονη φημολογία περί παραποίησης εκπομπής ρύπων στο 500X.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!