NEA

Αυτό είναι το νέο Toyota Auris [vid]

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα TNGA, με νέα δυναμική εμφάνιση, ελαφρώς μεγαλύτερο, με δύο hybrid εκδόσεις και δίχως ντίζελ έκδοση, το νέο Auris αναμένεται στην χώρα μας από το καλοκαίρι τέλη του έτους με αρχές 2019.

Όπως είχαμε γράψει για τα νέα μηχανικά μέρη της νέας 3ης γενιάς Auris, η γκάμα θα αποτελείται στην βάση της από τον turbo τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.200 κ.εκ. (στο τωρινό μοντέλο αποδίδει 116 άλογα, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η απόδοση στο νέο) και τη κλασική υβριδική έκδοση των 1.800 κ.εκ. με 122 ίππους. Θα υπάρχει και ένα ισχυρότερο υβριδικό Auris με κινητήρα 2.000 κ.εκ. με 180 ίππους.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Auris είναι κατά 4 εκατοστά μακρύτερο φθάνοντας συνολικά τα 4,37 μέτρα, ενώ στο πλάτος έχουν προστεθεί 3 εκατοστά. Αυξημένο κατά 4 εκ. είναι το μεταξόνιο των πλέον 2,64 μέτρων, όταν το ύψος έχει μειωθεί κατά 4,7 εκ. για χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στη νέα μάσκα και στο πίσω μέρος, με στοιχεία που δημιουργούν ένα πιο ευρωπαϊκό και σίγουρα πιο δυναμικό σχήμα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην μάσκα με τα full LED φωτιστικά σώματα και τη νέα προσέγγιση στο κλασικό σχήμα των υπόλοιπων Toyota, ενώ στο πίσω μέρος το ιδιαίτερα επικλινές παράθυρο της πέμπτης πόρτας. Επίσης, οι νέοι προφυλακτήρες, η διχρωμία στο αμάξωμα καθώς και η αεροτομή στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας (που είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα) προσδίδουν ένα σαφώς πιο δυναμικό χαρακτήρα. Για το εσωτερικό αναμένονται οι σχετικές φωτογραφίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!