NEA

To Techrules Ren RS έχει δύο diesel τουρμπίνες και 1.305 άλογα!

Το εντυπωσιακό supercar που βλέπετε δεν διαθέτει κάποιο πολυκύλινδρο κινητήρα, αλλά δύο αεριοστρόβιλους πετρελαίου και έξι ηλεκτροκινητήρες!

Η Techrules είναι μια εταιρία από την Κίνα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κάποιες παραλλαγές του Ren με τους δύο αεριοστρόβιλους σε ρόλο επαυξητικού κινητήρα (range extender) που λειτουργούν κυρίως γεννήτριες. Το ρεύμα που παράγουν τροφοδοτεί τέσσερις ή έξι ηλεκτροκινητήρες (ανάλογα με την έκδοση του οχήματος) που αντλούν ενέργεια από μπαταρία 28,4 kWh.

Εδώ βλέπετε την έκδοση RS του Ren που προορίζεται μόνο για την πίστα. Ζυγίζει 1.854 κιλά και στο εσωτερικό έχει θέση μόνο για τον οδηγό. Πάντως, όταν η μπαταρία είναι γεμάτη οι τουρμπίνες κινούν και απευθείας το Ren RS, σύμφωνα με τους Κινέζους. Οι οποίοι λένε πως με 80 λίτρα πετρελαίου η αυτονομία φτάνει τα 1.170 χιλιόμετρα και αρκεί για πολλούς γύρους (όπως είπαμε το Ren RS είναι πιστάδικο).

Στην κορυφαία έκδοση με τους 6 σερβοκινητήρες (*δύο μπροστά και τέσσερις πίσω) η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 1.305 άλογα και η συνολική ροπή τα 2.340 Nm, με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως η μπαταρία γεμίζει και από την πρίζα στο 80% και μέσα σε μόλις μισή ώρα με την Techrules να δίνει διάρκεια ζωής για 100.000 κύκλους φόρτισης. Όπως αξιοσημείωτο είναι πως το Ren το έχει σχεδιάσει το στούντιο GFG που ανήκει στο Giorgetto Giugiaro και τον γιο του Fabrizio.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!