NEA

Σε μόλις 25 μονάδες η Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Πρόκειται για μία hardcore εκδοχή που σε ισχύ φτάνει τα 1.115 άλογα με στόχο να προσφέρει επιδόσεις και κρατήματα ανάλογα με ενός πρωτότυπου κατηγορίας LMP1 ή ακόμη και ενός μονοθεσίου της Formula 1.

Μετά την έκδοση με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο η Aston Martin με την Red Bull Racing ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους για να αναβαθμίσουν το γενικότερο πακέτο και να το φέρουν στα μέτρα ενός «πισταδόρικου» αυτοκινήτου. Που για την περίσταση δεν ξεπερνά σε βάρος τα 1.000 κιλά χάρη στην εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων και την ύπαρξη μόνο των απαραίτητων στο εσωτερικό.

Η υβριδική διάταξη με τον V12 των 6,5 λίτρων της Cosworth αποδίδει πλέον 1.115 άλογα και σε συνδυασμό με την σπέσιαλ αεροδυναμική της Valkyrie μπορεί να την ωθήσει στην μέγιστη ταχύτητα των  362 χλμ./ώρα. Εδώ να πούμε πως το downforce θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και κοντά στο διπλάσιο του απόβαρου (σ.σ. στην απλή Valkyrie το μέγιστο κάθετο φορτίο είναι πάνω από 1,8 τόνους).

Στις στροφές η Valkyrie AMR Pro θα δίνει χαλαρά 3g, τρία θα είναι περίπου τα εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίζει! Αυτά αν σκεφτεί κανείς πως η απλή Valkyrie κοστίσει 2,5 εκ. ευρώ με πλάνο παραγωγής στα 150 αυτοκίνητα. Όσο για την AMR Pro θα υπάρξει σε μόλις 25 μονάδες και για όσους την αποκτήσουν θα υπάρχει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης αγωνιστικής οδήγηση (στην πίστα και σε προσομοιωτή) με την Aston Martin να αναλαμβάνει τα πάντα (μεταφορά, τεχνική υποστήριξη, συμμετοχή σε αγώνες κ.α.). To καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος μιας και τα 25 αυτοκίνητα είναι ήδη sold out!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!