NEA

Όλο και πιο κοντά στην παραγωγή η Porsche Mission E Cross Turismo

H Porsche Mission E Cross Turismo θεωρείται βέβαιο πως θα περάσει στην κανονική παραγωγή, μετά το ντεμπούτο της Mission E που προσδιορίζεται για το 2019…

H Mission E είναι το ισχυρό ατού της Porsche για το μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση και στη Γενεύη παρουσίασε ένα πρωτότυπο με την ονομασία Mission E Cross Turismo. Όπως βλέπετε πρόκειται για έναν βάγκον αμάξωμα με μήκος 4,95 μέτρα και χαμηλό ύψος στα 1,42 μέτρα. Χαρακτηριστική είναι η CUV (Cross Utility Vehicle) σχεδίαση, όπως την χαρακτηρίζει η Porsche.

Οι χώροι του αναμένεται να είναι πιο άνετοι από αυτούς της Panamera, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες καταλαμβάνουν σαφώς λιγότερο χώρο από τους συμβατικούς της τελευταίας. Παράλληλα το εσωτερικό δείχνει σαν μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού των Porsche, με το όργανα στον ψηφιακό πίνακα να θυμίζουν αυτά της 911, με μόνη διαφορά πως στη στάνταρ διάταξη στο κέντρο δεν βρίσκεται κάποιο στροφόμετρο αλλά όργανο ένδειξης της αυτονομίας.

Η διάταξη της Mission E Cross Turismo αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση +600 ίππων και τετρακίνηση με torque vectoring λειτουργία. Όσο για το χρόνο φόρτισης η εταιρεία αναφέρει πως 15 λεπτά αρκούν για 400 χιλιόμετρα αυτονομίας όταν η συνολική ξεπερνά τα 500. Σχετικά με τις επιδόσεις η Porsche δίνει ένα 0-100 σε 3,5 δλ και ένα 0-200 σε λιγότερο από 12,0 δλ. Η Porsche Mission E αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2021 στην Γερμανία με τιμή λίγο κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!