NEA

H VW λέει πως οι ντίζελ δεν πέθαναν!

Αν και η VW είναι η εταιρία που ουσιαστικά χαντάκωσε την πετρελαιοκίνηση με το dieselgate, ο ισχυρός άνδρας της μάρκας Matthias Mueller στηρίζει τους ντίζελ…

Σε συνέντευξή που δόθηκε στο παρασκήνιο της Γενεύης ο CEO της Volkswagen ισχυρίστηκε πως όταν κατασταλάξει το θέμα με τους πετρελαιοκινητήρες θα φανεί η αναγκαιότητα τους μέσω της επανάκαμψης ή σταθεροποίησης τους σε πωλήσεις. Μπροστά σε πιθανά εμπάργκο, περιορισμούς και οικολογικά ζητήματα οι καταναλωτές φοβούνται να αγοράσουν ντίζελ, έστω και αν ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Οι νέας γενιάς Euro 6 πετρελαιοκινητήρες είναι τουλάχιστον 2 φορές καλύτεροι σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2, αν και εκπέμπουν περίπου 30% περισσότερο NOx. Πάντως, παρά την μεγάλη πτώση το 2017 και άλλοι κατασκευαστές θεωρούν πως οι ντίζελ δεν πέθαναν και πως θα συνεχίσουν να τους εξελίσσουν για τουλάχιστον μία δεκαετία. Ακόμη και αν περιοριστούν στις μικρές κατηγορίες θα έχουν νόημα από την μικρομεσαία των hatch και SUV, όπως δήλωσε και ο CEO της Ford, ο Steven Armstrong.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!