NEASMS

Πόσο θέλει για το 0-100 το νέο Ford Fiesta ST;

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ford το νέο Fiesta ST θα διαθέτει μπλοκέ της Quaife, σύστημα Launch Control και θα χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για το 0-100!

Όπως και το ST200 έτσι και το νέο Fiesta ST αναμένεται να είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο απολαυστικά οδηγικά «μικρά» που από τις αρχές του καλοκαιριού το περιμένουμε στην χώρα μας. Όπως έχουμε γράψει κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας νέος τρικύλινδρος Ecoboost που αποδίδει επίσης 200 άλογα και 290 Nm ροπής. Το νέο μοτέρ διαθέτει τεχνολογία προσωρινής απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου για μείωση της κατανάλωσης, υπερτροφοδότηση, άμεση ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό σε όλες τις βαλβίδες.

Από εκεί και πέρα η Ford θα διαθέτει προαιρετικά ένα πακετάκι με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ) της Quaife, καθώς και σύστημα Launch Control για βέλτιστη εκκίνηση και με όμορφα γραφικά στον πίνακα οργάνων. Προαιρετικές είναι οι 18άρες ζάντες (στάνταρ οι 17 ιντσών), υπάρχει οθόνη 8’’ (στάνταρ η 6,5’’, όταν το εσωτερικό κοσμούν τα όμορφα Recaro.

Για πρώτη φορά το Fiesta ST θα διαθέτει σύστημα παραμετροποίησης με τρεις επιλογές (Normal, Sport, Track) όπου μεταβάλλονται ανάλογα η διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας ESC, η χαρτογράφηση του κινητήρα, ο ήχος της εξάτμισης και του μοτέρ, το βάρος του τιμονιού και η απόκριση του πεντάλ. Επίσης η Ford κάνει λόγο για νέα ελατήρια που προσφέρουν καλύτερο πλασάρισμα και έλεγχο στις στροφές, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το ESC έχει τρία στάδια και μπορεί να απενεργοποιηθεί και πλήρως.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!