NEA

Ερευνάται η BMW για παραποίηση στοιχείων – Διακόπτεται και η παραγωγή της Σειράς 7

Σε μία περίοδο αποστροφής για την πετρελαιοκίνηση η είδηση της προσωρινής διακοπής της παραγωγής της ναυαρχίδας της BMW σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση…

Ο βασικός λόγος είναι πως η BMW 7 δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα πιο απαιτητικά τεστ του κύκλου WLTP και για να ξεπεραστεί το πρόβλημα θα πρέπει να επανασχεδιαστεί και να τεθεί σε παραγωγή ένα νέο σύστημα εξάτμισης που θα περιορίζει την εκπομπή ρύπων. Το ζήτημα δεν αφορά στους diesel αλλά στους κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι στο συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να εφοδιαστούν με ένα νέο φίλτρο.

Έτσι, η παραγωγή θα διακοπεί για περίπου ένα χρόνο και αναπόφευκτα θα συμπέσει με την παρουσίαση της facelift εκδοχής της. Εδώ να πούμε πως για τον ίδιο λόγο υπήρξε η πρόωρη αποστράτευση της Μ3, με την παραγωγή της να έχει ανακοινωθεί ότι θα σταματήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό πως οι γερμανικές αρχές ερευνούν εγκαταστάσεις της BMW σχετικά με την ανίχνευση συσκευών και συστημάτων παραποίησης εκπομπής ρύπων σε 11.400 diesel αυτοκίνητα τύπου 750d και M550d. Ήδη οι επιθεωρητές βρίσκονται στο εργοστάσιο της Steyr στην Αυστρία όπου κατασκευάζονται 6.000 κινητήρες την ημέρα.

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν η BMW ξεκίνησε να ανακοινώνει την διακοπή παραγωγής ορισμένων μοντέλων της επειδή δεν μπορούν να περάσουν τις δοκιμές του WLPT. Μεταξύ των μοντέλων αυτών είναι και οι X1 20i, X2 20i, οι X3 20i και 30i (δεν παραδίδονταν αυτοκίνητα το Φεβρουάριο λόγω προβλημάτων στην τοποθέτηση του φίλτρου σωματιδίων), ενώ θα υπάρξουν διακοπές και στην παραγωγή κάποιων μοντέλων της Mini.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!