NEASMS

Το νέο VW Touareg έχει την μεγαλύτερη οθόνη στον κόσμο [vid]

Διαδικτυακό ντεμπούτο για την 3η γενιά Touareg που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και έχει τον πιο hightech εξοπλισμό από κάθε άλλη φορά…

Μετά από διάφορες teaser πληροφορίες η VW παρουσίασε το νέο Touareg που βασίζεται στην πλατφόρμα MLB Evo (στην ίδια των Audi Q7, Porsche Cayenne και Lamborghini Urus) με το απόβαρο να είναι έως 106 κιλά ελαφρύτερο χάρη στην χρήση 48% αλουμινίου στο πλαίσιο και 52% χάλυβα στο υπόλοιπο. Σχεδιαστικά υπάρχουν σαφείς επιρροές από το Arteon και τα πιο πρόσφατα μοντέλα της VW, ενώ διαστασιολογικά το νέο Touareg είναι 7,7 εκατοστά μακρύτερο φτάνοντας τα 4,878 μέτρα.

Στο εσωτερικό είναι διάχυτο το hightech στοιχείο και το κυρίαρχο στοιχείο είναι η τεράστια touchscreen διαγώνιου 15 ιντσών στην κεντρική κονσόλα που έχει μία ελαφριά κλίση προς τον οδηγό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάσταση 12 ίντσες, ενώ από πλευράς χώρων το Touareg είναι πραγματικά ευρύχωρο με αποκορύφωμα το πορτμπαγκάζ των 810 λίτρων!

Στις top εκδόσεις του το νέο Touareg εφοδιάζεται με πολλά στάνταρ ή έξτρα στοιχεία, όπως είναι τετραδιεύθυνση, το σύστημα νυχτερινής όρασης, η αερανάρτηση, τα καθίσματα με εξαερισμό, ο κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα Dynaudio με 14 ηχεία και ισχύ 730 Watts, η μεγαλύτερη ηλιοροφή που μπορεί να βρει κανείς σε ένα VW κ.α.

Ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο βασικές diesel εκδόσεις με τρίλιτρο V6 και ισχύ στα 231 και 286 άλογα. Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει μια V6 έκδοση βενζίνης με 340 ίππους ενώ η κορυφαία V8 4.0 θα έχει 412 άλογα. Στα σκαριά υπάρχει και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα και μετά στην Ευρώπη. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια 8 σχέσεων και τετρακίνησης με δυνατότητα κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού και πέντε προγράμματα κίνησης (υπάρχει και έξτρα off-road πακέτο). Οι πωλήσεις του νέου VW Touareg στην Ευρώπη ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!