NEA

Θα δούμε ή όχι ένα Audi R8 με V6 κινητήρα;

Εντείνονται οι φήμες και τα δημοσιεύματα για μια ανανεωμένη εκδοχή του R8 και την έκδοση με τον bi-turbo V6 των 2,9 λίτρων.

Πρόκειται για το μοτέρ που χρησιμοποιείται στα RS4 και RS5, καθώς και στην Porsche Panamera. Στο R8 θα μπορούσε να φτάσει τους 500 ίππους. Το τι θα γίνει θα μάθουμε πολύ σύντομα στα τέλη του μήνα, όπου και θα παρουσιαστεί η ανανεωμένη έκδοση του κορυφαίου σπορ Audi που θα συνεχίσει να παράγεται έως το 2020 (αλλά δίχως διάδοχη κατάσταση).

Από την άλλη σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο Road & Track εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρξει 6-κύλινδρο R8, αφού η χρήση ενός V6 στο R8 αντιβαίνει στη βασική αρχή της Audi Sport (που είναι «one car one engine», δηλ. κάθε RS να έχει ένα και μόνο κινητήρα). Ωστόσο, το R8 δεν παύει να είναι κάτι το διαφορετικό, όπως και στην 1η του γενιά που πέρα από τον V10 5.2 είχε και V8 4.2 έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!