NEA

Το Denza 500 είναι το ηλεκτρικό της Daimler για την Κίνα

Παρόλο που δεν έχουμε δει ακόμη τα ηλεκτρικά Mercedes EQ η Daimler έδωσε τα πλήρη στοιχεία για το Denza με αυτονομία 500 χιλιόμετρα!

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η Daimler (δηλ. η Mercedes) συνεργάζεται στενά εδώ και χρόνια με την κινεζική BYD. Από το 2011 «τρέχουν» την εταιρία Denza που έχει ήδη παρουσιάσει το 400 και τώρα εισάγει το σεντάν… πεντάθυρο 500 (όσο δηλ. και η αυτονομία του με τις εκεί μετρήσεις). Η σχεδίαση προφανώς και δε συνάδει με τα ευρωπαϊκά γούστα αλλά κυρίως με τα ασιατικά. Εξού και το hatch στιλ, αλλά με τέσσερις πόρτες.

Το Denza 500 θα διατίθεται στην Κίνα στη βασική έκδοση με 115 ίππους (0-100 σε 14 δλ., τελική στα 150 χλμ./ώρα, τιμή από 47.500€). Η ισχυρότερη έκδοση έχει 185 ίππους με 0-100 σε 10,5 δλ., ίδια τελική και κόστος από περίπου 52.000 ευρώ. Η μπαταρία είναι από τις μεγαλύτερες σε ηλεκτρικό μοντέλο και φτάνει τις 70 kWh με αυτονομία κατά τον κύκλο NEDC στα 450 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!