NEA

BMW: Φρένο στην παραγωγή ηλεκτρικών λόγω χαμηλής κερδοφορίας

Η ηλεκτροκίνηση απαιτεί μεγάλα κονδύλια εξέλιξης και η ζήτηση από το αγοραστικό κοινό δεν είναι ακόμη ισχυρή…

Σε μία συνέντευξή που παραχώρησε ο CEO της BMW Ηarald Kruger στην Automotive News, παραδέχτηκε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν είναι κερδοφόρα. «Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την πέμπτη γενιά των ηλεκτρικών που θα είναι πιο κερδοφόρα» δήλωσε ο Kruger προσθέτοντας πως η BMW θα επιβραδύνει για λίγο τον προγραμματισμό της για μετά το 2020.

«Αν θέλεις να είσαι πρώτος στην κούρσα των πωλήσεων των ηλεκτρικών, θα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και σε επίπεδο κόστους, αλλιώς δεν μπορείς να ανεβάσεις την παραγωγή σε μεγάλους αριθμούς» είπε ο Kruger συμπληρώνοντας. Πάντως, με τον καιρό το κόστος παραγωγής θα μειωθεί και θα υπάρχει μεγαλύτερη κερδοφορία. Προς το παρόν η BMW επενδύει περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη 25 ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα έχουν κυκλοφορήσει έως το 2025.

Πάντως, οι δηλώσεις του Kruger δεν κρύβουν μία μικρή ανησυχία για το αν στα επόμενα 8 χρόνια θα έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή, αλλά και η καλλιέργεια του αγοραστικού κοινού ώστε να βελτιωθεί η ζήτηση και η κερδοφορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι εταιρίες (όπως η PSA) που λένε πως μπορούν να πετύχουν τον στόχο της E.E. για το CO2 από το 2022, δίχως να αφοσιωθούν στα ηλεκτρικά αλλά στην υβριδοποίηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!