NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για το νέο Toyota RAV4!

Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV της Toyota αποφάσισε να κάνει πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης…

Βασισμένο στο νέο, σπονδυλωτό πάτωμα της εταιρίας, TNGA (Toyota New Global Architecture) το νέο RAV4 διατηρεί, σε γενικές γραμμές, τις διαστάσεις του προκατόχου του. Το μήκος, όπως και το ύψος του, έχουν μειωθεί ελάχιστα, ενώ αντίθετα το πλάτος του έχει μεγαλώσει επίσης ελάχιστα. Πιο σημαντική είναι ίσως η αύξηση του μεταξονίου, κατά 30 χλστ. και των μετατροχίων, που σε συνδυασμό με τη δυναμική εξωτερική εμφάνιση, το κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από τον προκάτοχό του.

Περνώντας στο εσωτερικό του, σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του C-HR, με μία μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής να δεσπόζει πάνω στο ταμπλό. Ο εξοπλισμός του, φυσικά, περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, αυτόνομης πέδησης αλλά και ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το infotainment που διαθέτει έχει εγκατεστημένο τον ηλεκτρονικό βοηθό Alexa της Amazon, ενώ για όσους δίνουν βαρύτητα στον ποιοτικό ήχο, με ένα επιπλέον κόστος μπορούν να εγκαταστήσουν ένα premium ηχοσύστημα της JBL, συνολικής ισχύος 800 Watt.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το -αμερικάνικων προς στιγμή- προδιαγραφών RAV4 εξοπλίζεται με ένα τετρακύλινδρο σύνολο των 2.500 cc, ενώ θα κυκλοφορήσει και ως υβριδικό, επίσης με τον 2.5. Η ευρωπαϊκή εκδοχή θα ακολουθήσει αργότερα, πιθανά μετά το καλοκαίρι, με στόχο να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2019, σύμφωνα με άλλες πηγές. Κατά πάσα πιθανότητα το ευρωπαϊκό RAV4 θα χρησιμοποιεί το νέο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο σύνολο των 2.000 cc που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με το νέο Auris στη Γενεύη, όσο και το αντίστοιχο υβριδικό σύστημα που βασίζεται σε αυτόν.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!