NEA

To νέο VW Atlas Cross Sport είναι το Touareg των ΗΠΑ

Αυτό είναι το μεγάλο SUV με τα σήματα της VW που θα κυκλοφορεί στην βορειοαμερικανική αγορά μιας και η μετατροπή του νέου Touareg σύμφωνα με τις εκεί προδιαγραφές είναι ασύμφορη για να εισαχθεί…  

Έτσι την θέση του θα πάρει το πιο «αμερικάνικο» Altas Cross Sport που θα αποτελέσει την πιο «φτηνή» εκδοχή του Touareg με μήκος στα 4,9 μέτρα. Στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκε μία concept εκδοχή που δεν απέχει και πολύ από την έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο. Στο εσωτερικό η οθόνη των 10,1 ιντσών μπορεί αν συνδυαστεί και με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα του ομίλου.

Η βασική έκδοση του Atlas Cross Sport θα είναι μια δίλιτρη τετρακύλινδρη με 235 ίππους με την κορυφαία V6 να αποδίδει απoδίδει 280 ίππους. Επίσης, στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκε μια απλή υβριδική έκδοση (HEV) και μία plug-in υβριδική (PHEV). Και στις δύο υπάρχει ένα ηλεκτροκινητήρας 54 ίππων και 220 Nm μπροστά και ένας δεύτερος με 116 ίππους και 270 Nm πίσω.

Στο HEV η συνδυαστική ισχύς  φτάνει τους 314 ίππους, ενώ στο PHEV τους 360 ίππους. Τα προγράμματα οδήγησης είναι τρία με δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για μόλις 2,5 χιλιόμετρα (το 0-100 σε 6,9 δευτερόλεπτα).

Στο PHEV υπάρχουν συνολικά 4 προγράμματα οδήγησης (Ε-Mode, Hybrid, GTE και Battery Hold/ Battery Charge) με το Atlas Cross Sport να μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για έως 41 χιλιόμετρα (0-100 σε 5,7 δλ.). Και στα δύο υβριδικά η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!