NEA

Το «αγροτικό» VW Atlas Tanoak είναι κομμένο και ραμμένο για τις ΗΠΑ (και όχι μόνο)

Πρόκειται για ένα concept ενός μεγάλου pick-up που βασίζεται στο Atlas και που προορίζεται κυρίως για την βορειοαμερικανική αγορά…

Τα pick-up είναι εδώ και χρόνια η πιο δυνατή κατηγορία στις ΗΠΑ, κάτι που όπως φαίνεται δεν αφήνει αδιάφορη την VW, η οποία παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης ένα πρωτότυπο με την ονομασία Atlas Tanoak Concept. Πάντως, ο ανταγωνισμός στην εκεί αγορά είναι πολύ δυνατός με τις Ford, RAM και Chevrolet να έχουν την μερίδα του λέοντος.

To Tanoak βασίζεται σε μία ειδική έκδοση της πλατφόρμας MQB και σε σύγκριση με το υπάρχον επταθέσιο Atlas έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 28 εκατοστά και μήκος αυξημένο κατά 40 εκατοστά. Η απόσταση από το έδαφος είναι μεγαλύτερη κατά 5 ολόκληρα εκατοστά, η καρότσα έχει μήκος 1,63 μέτρα και πλάτος 1,45 μέτρα.

Ο κινητήρας του είναι ο V6 των 3,6 λίτρων που υπάρχει και στο Atlas με ισχύ 276 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου, ενώ διατίθενται αρκετά προγράμματα off-road οδήγησης για κάθε είδους συνθήκη. Πάντως, το Atlas Tanoak (το όνομά του το πήρε από ένα δέντρο που υπάρχει στη Νότια Καλιφόρνια) μάλλον δεν πρόκειται να δει το φως της παραγωγής, καθώς τα μεσαία (για τα δεδομένα της αγοράς των ΗΠΑ) pick-up είναι λιγότερο δημοφιλή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!