NEA

Στα σκαριά το SUV της Lotus με στοιχεία από Volvo

Την είδηση επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Jean-Marc Gales, ο CEO της Lotus, αναφέροντας πως η εξέλιξη ενός SUV έχει ήδη ξεκινήσει και το λανσάρισμα του θα γίνει από το 2020.

Ανάμεσα στα διάφορα που είπε η περιφραστική ουσία είναι πως το πρώτο SUV της Lotus θα έχει μία crossover προσέγγιση και θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα γνήσιο αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας. Ωστόσο, οι μηχανικοί της Lotus δεν θα ξεκινήσουν την εξέλιξη του SUV τους από λευκό χαρτί αφού θα το βασίσουν στο πλαίσιο των SUV της Volvo (πιθανότατα στο CMA).

Εδώ να πούμε πως οι δύο εταιρείες (Volvo και Lotus) ανήκουν στον κινέζικο όμιλο της Geely και για αυτό πολλά μηχανικά μέρη (όπως οι κινητήρες και πιθανότατα η τετρακίνηση) θα προέρχονται από τους Σουηδούς. Το ίδιο δεν θα ισχύσει για τη νέα Elise που θα λανσαριστεί ένα χρόνο μετά ή πριν το SUV και θα βασίζεται σε νέο αλουμινένιο πλαίσιο (που θα χρησιμοποιηθεί και στην Exige) της Lotus. Όπως φαίνεται στα επόμενα χρόνια έχουμε να δούμε αρκετά νέα από την Lotus και μετά την εξαγορά της από την κινέζικη Geely.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!