NEA

Dieselgate: Ανάκληση από την BMW για παραποίηση εκπομπής ρύπων;

Μετά από σχετική έρευνα η BMW εξήγγειλε ανάκληση που περιλαμβάνει συνολικά 11.000 μοντέλα 750d και Μ550d ελέω του software ελέγχου της εκπομπής ρύπων και της πιθανής απενεργοποίησης του συστήματος.

Αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή η όλη κατάσταση μας γυρίζει πίσω στο dieselgate της VW. Μόλις τα 11.000 αυτοκίνητα επιδιορθωθούν θα υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από την πλευρά της η BMW αρνείται τις όποιες κατηγορίες για εσκεμμένη παραποίηση εκπομπής ρύπων με τον CEO της μάρκας Ηarald Kruger να υποστηρίζει πως το θέμα ναι μεν στέκει αλλά προκύπτει από το εργατικό λάθος και πως το λογισμικό αυτό είχε εξελιχθεί για τις X5 και X6.

Βέβαια τέτοια λάθη ακούγονται ως δικαιολογίες όταν μία αυτοκινητοβιομηχανία όπως η BMW έχουν πολύ αυστηρούς ποιοτικούς και τελικούς ελέγχους σε οποιαδήποτε φάση της γραμμής παραγωγής. Για αυτό και οι  αρμόδιες γερμανικές αρχές θα ελέγξουν και τα μοντέλα για τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία εξελίχθηκε ευθύς εξαρχής το συγκεκριμένο λογισμικό, μιας και υπάρχουν και για αυτό υπόνοιες απενεργοποίησης.

Αξιοσημείωτο είναι πως η παραγωγή της M550d έχει διακοπεί οριστικά. Από την άλλη εντύπωση προκαλεί πως η BMW ανακοίνωσε την προσωρινή (μέχρι την παρουσίαση του facelift μοντέλου) διακοπή της παραγωγής των εκδόσεων βενζίνης της σειράς 7, λόγω θεμάτων με το νέο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!