NEA

Tesla Greece: αρχίζει τις επενδύσεις, αναζητά συνεργάτες

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία της Tesla με τoν Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και τη σύσταση της Tesla Greece, οι δύο πλευρές φαίνονται διατεθιμένες να διευρύνουν τη συνεργασία τους

Πριν από μερικές εβδομάδες πληροφορηθήκαμε για τη συνεργασία της Tesla με τον Δημόκριτο και τη σύσταση της Tesla Greece. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι για τη συνεργασία της αμερικάνικης εταιρείας με την Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα εντοπισμού που επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να παρακολουθούν την πορεία του Tesla Roadster στο διάστημα είναι ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. Το σύστημα αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους βιάστηκαν να σχολιάσουν αρνητικά τα κονδύλια που διατέθηκαν για τη λειτουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Με αφορμή την επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Tesla στις ΗΠΑ και συναντήθηκε με τον Elon Musk. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Tesla, οι δύο άντρες συνομίλησαν σε εγκάρδιο κλίμα και δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Ο Νίκος Παππάς υποσχέθηκε να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Tesla στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Tesla, η οποία θυμίζουμε ότι δεν διαθέτει δίκτυο αντιπροσώπων, γεγονός που δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων για αθέμιτο ανταγωνισμό σε όσες χώρες δραστηριοποιείται.

Από την πλευρά του, ο Elon Musk δεσμεύθηκε για την επιτάγχυνση του επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα, ώστε στα επόμενα δύο χρόνια να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και λειτουργία ενός ευρύτατου δικτύου ταχυφορτιστών. Κάθε σταθμός φόρτισης της Tesla έχει κατά μέσο όρο τέσσερις θέσεις φόρτισης αυτοκινήτων και για την κατασκευή του απαιτείται επένδυση περίπου 150.000 ευρώ.

Οι σταθμοί φόρτισης ανήκουν σε ιδιώτες, ωστόσο η κατασκευή τους γίνεται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα που επιβάλλουν οι αμερικάνοι. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι ήδη έχουν στα χέρια τους προτάσεις ιδιωτικών ομίλων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο όμιλος που έχει κάνει την καλύτερη προσφορά,

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο απόκτησης από την Tesla παλαιών μονάδων της ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός τους για την παραγωγή «καθαρής» ηλεκτρικής ενέργειας.

Λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών την περασμένη εβδομάδα και του Πάσχα των Ορθοδόξων αυτή την εβδομάδα, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στο Ζάππειο, ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα, την 1η Μαϊου 2018.

Νίκος Α. Μαρινόπουλος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, στον χώρο του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο Ν.Μ. Ώρα να σμίξουν δημοσιογραφικά και οι δρόμοι μας, στο καλύτερο site για την τεχνολογία και την αυτοκίνηση!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!