NEA

Πρεμιέρα στις 10 Απριλίου για το νέο Ford Focus!

Η Ford έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο teaser για τη νέα γενιά Focus μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Όπως φαίνεται και από το video θα υπάρχουν LED φώτα ημέρας, αν και οι πιο απλές εκδόσεις θα έχουν τυπικές λάμπες αλογόνου. Το εσωτερικό θα έχει στοιχεία από το νέο Fiesta με μεγάλη οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό, ενώ σημαντική αναβάθμιση θα υπάρξει στην ποιότητα των υλικών και στην βελτίωση της ηχομόνωσης. Αν πάντως κρίνουμε από τις ζάντες και την γρίλια στην μάσκα, πρόκειται μάλλον για το ίδιο αυτοκίνητο που είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό μας άρθρο.

Ανάμεσα στις πρώτες πληροφορίες που τρέχουν για το νέο Ford Focus (δεν θα παρουσιαστεί στην Γενεύη, αλλά αργότερα τον Απρίλιο σε ξεχωριστό event) είναι πως οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες. Το πεντάθυρο (που θα πλαισιώνεται από τα στέϊσον και σεντάν) θα είναι 5 εκατοστά μακρύτερο (10 το στέϊσον) προς όφελος των χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το ταμπλό θα βασιστεί στο ντιζάιν του νέου Fiesta με την ξεχωριστή από το ταμπλό touch-screen με το σύστημα infotainment να υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone.

Μακριά θα είναι η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό, ενώ η Ford έχει βάλει ως στόχο μία κορυφαία διάκριση στον Euro NCAP. Αν και πλουσιότερο τεχνολογικά το νέο Focus θα είναι έως 50 κιλά ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο. Στην γκάμα των κινητήρων η σειρά του 1.0 Ecoboost θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά την εκδοχή με σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης του κυλίνδρου, καθώς και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις (με μετατροπέα ροπής) που θα συνδυάζεται με διακόπτη E-Shifter (αντί για τον κλασικό μοχλό ταχυτήτων).

Το νέο Ford Focus θα έχει και diesel εκδόσεις στα 1.500 κ.εκ. Αργότερα μία υβριδική έκδοση, αλλά δεν υπάρχουν πλάνα για ηλεκτρική. Με σύστημα mild-hybrid (στα 48V με start/stop νέας γενιάς με ιμάντα) θα συνδυάζεται ο δίλιτρος του Focus RS που θα αποδίδει περίπου 400 άλογα και 600 Nm με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να πετυχαίνονται σε 4,0 δευτερόλεπτα.

Η παραγωγή του νέου Focus θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του στις 10 Απριλίου στο εργοστάσιο Saarlouis στην Γερμανία, με την άφιξή του στην χώρα μας να αναμένεται για μέσα στο καλοκαίρι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!