NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια είναι τα μυστικά αυτής της απίστευτης Ferrari 212;

Πρόκειται για ένα και μοναδικό δείγμα αυτού του αυτοκινήτου το οποίο παρουσιάστηκε το 1952 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, με αμάξωμα φτιαγμένο από τον Ghia.

Στην έκθεση ήταν επισκέπτης ο τότε πρόεδρος της Αργεντινής, ο Χουάν Περόν, ο οποίος βρισκόταν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τον θάνατο της συζύγου του, της Εβίτας Περόν. Ο Περόν αγόρασε το αυτοκίνητο μέσα από την έκθεση και πήγε κατευθείαν στο Μιλάνο για να του βγάλουν πινακίδες, έτσι ώστε να μπορέσει να αποφύγει τους υψηλούς φόρους που είχαν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα στην Αργεντινή. Μάλιστα για να αποφύγει την δημοσιότητα, πήρε κάποιες ήδη υπάρχουσες πινακίδες από μία άλλη 212 κανονικής παραγωγής, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή των αριθμών πλαισίων των δύο αυτοκινήτων, κάτι που ακόμα και σήμερα δημιουργεί μπέρδεμα στους συλλέκτες.

Ο Περόν το κυκλοφορούσε σχετικά τακτικά, αν και όταν λίγα χρόνια αργότερα εξορίστηκε από την χούντα, η πολύ όμορφη Ferrari έμεινε για αρκετό καιρό μέσα σε γκαράζ. Το 1973 αγοράστηκε από έναν Ιταλό ονόματι Conrado Tennina που έμενε στο Μπουένος Άιρες, ενώ ξαναπωλήθηκε το 1987. Το 1990 πέρασε από ένα μεγάλο restoration που την έφερε στην κατάσταση που ήταν στην αρχή.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι εφοδιασμένο με ένα V12 Colombo κινητήρα της ιταλικής εταιρίας με 165 άλογα λόγω των τριπλών Weber, ενώ οι επιδόσεις της ήταν μοναδικές για την εποχή, με την τελική να αγγίζει τα 190 χλμ/ώρα και το 0-100 να γίνεται σε 10,5 δευτερόλεπτα.

Από τότε η συγκεκριμένη Ferrari έχει κερδίσει διάφορα βραβεία σε εκθέσεις παλαιών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και την δεύτερη θέση στον φημισμένο Peeble Beach Concours d’ Elegance του 2002. Η 212 είναι πλέον έτοιμη να αλλάξει και πάλι χέρια, με ένα ποσό που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Τιμή μάλλον λογική για μία μοναδική Ferrari με τόσο σημαντική ιστορία στην πλάτη της.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!