NEA

Εντείνεται η κόντρα ΗΠΑ και Κίνας

Η ανακοίνωση του Donald Trump για μία πιθανή επιβολή δασμών στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο…

Η επιβολή δασμών θα αφορά σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα που φτάνουν τον χρόνο τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνοντας από διάφορα ανταλλακτικά (π.χ. καταλύτες, μπαταρίες λιθίου, μετατροπείς ροπής) έως ολόκληρα οχήματα, λεωφορεία και μοτοσυκλέτες. Μία τέτοια επιβολή δασμών θα επηρέαζε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αφού η Κίνα με την σειρά της ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση για τα «Made in US» προϊόντα (π.χ. αυτοκίνητα, αεροπλάνα κ.α.).

Μιλάμε για τις δύο μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου στον κόσμο (μεγαλύτερη ποσοτικά είναι αυτή της Κίνας) με τους οικονομικούς αναλυτές να εκτιμούν πως χαμένη από μια τέτοια υπόθεση θα βγει η αμερικανική. Ήδη υπάρχουν διαβήματα εκλογίκευσης στην τακτική του Donald Trump από την GM και την Ford και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο πιο απρόβλεπτος και ο λιγότερος δημοφιλής Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!