ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Το καλύτερο αποτέλεσμα για την Honda μετά την επιστροφή της το 2015

O οδηγός της Red Bull Toro Rosso Honda RA618 Pierre Gasly ξεκινώντας από την 5η θέση της γραμμής εκκίνησης του δεύτερου αγώνα του Πρωταθλήματος της F1 στο Μπαχρέιν τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, πραγματοποιώντας την καλύτερη απόδοση για τη Honda από την επιστροφή της στην F1 το 2015.

O Gasly ανέβηκε στην 4η θέση μετά την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo στο 2ο γύρο και κατάφερε να συγκεντρώσει 12 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα τόσο για το Πρωτάθλημα των οδηγών όσο και για το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Ο Brendon ενώ πραγματοποίησε μία καλή εκκίνηση τιμωρήθηκε με ποινή 10’’ εξαιτίας σύγκρουσης στον 1ο γύρο με αποτέλεσμα να πέσει στην 13η θέση της κατάταξης.

Toyoharu Tanabe, τεχνικός διευθυντής της Honda F1: «Ήταν μια πολύ συναρπαστική κούρσα και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και τα 2 μονοθέσια της ομάδας πέρασαν τη γραμμή τερματισμού. Συγχαρητήρια στον Gasly που τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης. Μόλις δύο εβδομάδες μετά το Grand-Prix της Αυστραλίας όλοι στην ομάδα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ιαπωνία δούλεψαν σκληρά και αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της  προσπάθειας τους. Μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις χαρούμενες στιγμές για λίγο ακόμη καθώς τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα στη Σαγκάη».

Μπρέντον Χάρτλεϊ: «Μια εκπληκτική μέρα για τον Toro Rosso, αλλά μια απογοητευτική μέρα για μένα. Ενώ έκανα ένα καλό ξεκίνημα στις δύο πρώτες στροφές δυστυχώς είχα μία επαφή με τον Perez στην 4η. Αυτή η σύγκρουση εκτός από το γεγονός ότι μου προκάλεσε ζημιά στην εμπρόσθια πτέρυγα του μονοθεσίου μου είχε ως αποτέλεσμα να μου επιβληθεί και ποινή 10’’. Είχα ένα καλό ρυθμό και εύκολα θα μπορούσα και εγώ να βαθμολογηθώ στον αγώνα αλλά η ποινή μου στέρησε αυτή τη δυνατότητα. Συγχαρητήρια τόσο στην Toro Rosso όσο και στη Honda, καθώς και οι δύο πραγματοποίησαν μία μεγάλη αλλαγή μετά τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη, και αυτό αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους επόμενους αγώνες».

Pierre Gasly: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την απίστευτη αυτή νίκη καθώς από το δεύτερο κιόλας αγώνα της σεζόν τερματίσαμε στην 4η θέση της κατάταξης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου γιατί το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό. Είχα μία πολύ καλή μάχη με τον Magnussen και ο ρυθμός μου ήταν εξαιρετικός. Όλο το Σαββατοκύριακο το μονοθέσιο μου ήταν πολύ καλό και μου έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσω ένα πολύ καλό ρυθμό και να απομακρυνθώ από τη Haas. Κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα πολύ καλό ξεκίνημα προσπερνώντας τον Ricciardo στην στροφή 1, ενώ στην ίδια στροφή με προσπέρασε ο Magnussen, τον οποίο έπρεπε να προσπεράσω άμεσα ειδάλλως θα έχανα πολύτιμο χρόνο. Αφού τον προσπέρασα κατάφερα να τον κρατήσω πίσω μου αλλά και να διατηρήσω τα ελαστικά μου σε καλή κατάσταση».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!