NEA

Σε τι θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή λίστα με τα τροχαία ατυχήματα;

Στα σχετικά γραφήματα απεικονίζετε η θέση της χώρα μας το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και της ευρωπαϊκής επιτροπής μεταφορών.

Όταν ο μέσος όρος των μοιραίων ατυχημάτων στην Ευρώπη βρίσκεται στους 50 νεκρούς ανά  1 εκατομμύριο κατοίκους η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 75. Ουσιαστικά αυτή είναι η 5η χειρότερη επίδοση και πριν την Πολωνία, την Λετονία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Αντίθετα, την μικρότερη αναλογία νεκρών έχουν η Σουηδία, η Βρετανία και η Ολλανδία. Πάντως, τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα και οι αυτοκινητόδρομοι έχουν μειώσει εντυπωσιακά τα μοιραία ατυχήματα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα από το 1996 έως το 2016.

Το 2017, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε όλη την ΕΕ μειώθηκε κατά 2% σε 25.300, ή 49 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Το αρνητικό ρεκόρ των θυμάτων στο δρόμο στην ΕΕ το κατέχει η Ρουμανία με 98 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους και ακολουθεί η Βουλγαρία με 96.

Η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Βιολέτα Μπουλτς εμφανίζεται ανήσυχη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. «Οι δρόμοι της Ευρώπης είναι από τους ασφαλέστερους στον κόσμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας» τονίζει σε συνέντευξή της στη Die Welt. «Η οδική ασφάλεια πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας και το θέμα χρειάζεται περισσότερη πολιτική προσοχή. Το 2017, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε όλη την ΕΕ μειώθηκε κατά 2% σε 25.300, ή 49 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η μικρή πτώση από το 2016 είναι μια αχτίδα ελπίδας, αλλά συνολικά οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί. Ο πολιτικός στόχος της ΕΕ ήταν να μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των θανάτων από τροχαία μεταξύ 2010 και 2020 σε περίπου 16.000. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος στο πλαίσιο των τελευταίων αριθμών».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!