NEA

Με turbo 1.800άρη το νέο Renault Clio RS

Η νέα γενιά Clio θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2019 στην Γενεύη (και όχι τον ερχόμενο Οκτώβριο στο σαλόνι του Παρισιού) και σε περίπου δύο χρόνια αναμένεται η καυτή έκδοση RS.

Η οποία θα έχει κάτω από το καπό της ένα μεγαλύτερο μοτέρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικών περιοδικών. Συγκεκριμένα ο τωρινός 1.600άρης θα αντικατασταθεί από το νέο των 1.800 κ.εκ. που τον είδαμε για πρώτη φορά στην Alpine A110 (με 252 ίππους και 320 Nm) και αργότερα στο νέο Megane RS (εδώ ισχυρότερο με 280 άλογα και 390 Nm). Σχετικά με τις πιο ταπεινές εκδόσεις του νέου Clio, αυτές θα εφοδιάζονται με τους νέους turbo στα 1.000 κ.εκ. και 1.330 κ.εκ. (που έχουν εξελιχθεί με την Daimler) και φυσικά με το νέο 1.5 dCi.

Επιπρόσθετα το νέο Clio θα έχει mild hybrid έκδοση (όπως και το νέο Cpatur) καθώς και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, δηλ. θα υπάρχει αυτόνομος έλεγχος στα φρένα, στο γκάζι και στην διεύθυνση του αυτοκινήτου με την προϋπόθεση ο οδηγός να ακουμπά το τιμόνι για λόγους ασφαλείας. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας είναι πιθανό να υπάρξει και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση με σύστημα πρόωσης που θα προέρχεται από το δοκιμασμένο Zoe.

Ο νέος Energy βενζινοκινητήρας 1.3 TCe της Renault… στο μικροσκόπιο! [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!