NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Σε δημοπρασία η BMW 507 Roadster του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Το ομορφότερο για πολλούς μοντέλο που είχε σχεδιάσει ποτέ η BMW αποκτήθηκε από πολλές διασημότητες της εποχής εκείνης και της δεκαετίας του 1960.

Η πανέμορφη BMW 507 Roadster είχε σχεδιαστεί από τον Albrecht von Goertz (έναν αριστοκράτη Γερμανό σχεδιαστή, υπεύθυνο και για την BMW 503, το πρώτο ευρωπαϊκό cabrio με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή). Ήταν η απάντηση της BMW απέναντι στην Mercedes 300SL, αλλά σε αντίθεση με την τελευταία το κόστος της 507 Roaster ήταν τόσο υψηλό που ουσιαστικά περιόρισε την παραγωγή της (1956-59) στα μόλις 252 αυτοκίνητα (από τα 2.500 που είχε ο αρχικός προγραμματισμός).

Η 507 Roadster ήταν αυτή που έβαλε την BMW στα μεγάλα σαλόνι και είχε αποκτηθεί από διασημότητες της εκείνης της εποχής όπως οι Elvis Presley, John Surtees, Fred Astaire, Hans Stuck, Ursula Andress και φυσικά ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’. O τελευταίος είχε αποκτήσει την 507 Roadster ως καινούργιο μοντέλο το 1959 και χαρακτηριστική είναι στο πίσω μέρος η επιγραφή “GR”. H δημοπρασία θα γίνει στις 11 Μαΐου από τον οίκο Bonhams στο Μονακό με εκτιμώμενη τιμή πώλησης από 2,1 έως 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αν σας ενδιαφέρει, προλαβαίνετε για να αποκτήσετε αυτή την… βασιλική κούκλα που έχει κάτω από το καπό έναν αλουμινένιο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 3,2 λίτρα, με 150 άλογα, με διπλά καρμπιρατέρ και έναν επί κεφαλής εκκεντροφόρο. Την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, υπάρχει ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλούς συνδέσμους και ράβδους στρέψης, εμπρός δισκόφρενα και πίσω ταμπούρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ενδιαφέρον έχει να μάθουμε αν το αυτοκίνητο ανήκει ακόμη στον “τέως” ή αν το είχε πουλήσει παλιότερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!