NEA

Δημοπρατείται η Mercedes 190 E 2.3-16 του Niki Lauda [vid]

H εν λόγω 190 ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγινε το 1984 για την επαναλειτουργία του Nurburgring…

Για να γιορταστεί αυτό το γεγονός είχε διοργανωθεί ένας αγώνας, το Nurburgring Race of Champions, στον οποίο συμμετείχαν πολλά μεγάλα ονόματα στην ιστορία των Grand Prix, μεταξύ αυτών και ο Lauda. O αγώνας είχε διοργανωθεί με τα ίδια ακριβώς αυτοκίνητα, τις Mercedes-Benz 190 E 2.3-16, ο οποίες είχαν και ελάχιστες μετατροπές, τις απολύτως απαραίτητες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές με πραγματικά πρωτοκλασάτα ονόματα της εποχής, όπως ο Ayrton Senna και ο Αlain Prost ενώ πήραν μέρος και θρύλοι του παρελθόντος, όπως o Sir Stirling Moss, o Jack Brabham, ο James Hunt και πολλοί άλλοι. Τη νίκη είχε καταφέρει να πάρει ο Senna μετά από μία εξαιρετική οδήγηση, με δεύτερο πίσω του τον Niki Lauda με το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Ένα αυτοκίνητο που διατηρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε εξαιρετική κατάσταση, με ελάχιστα επιπλέον χιλιόμετρα και με την αρχική του εμφάνιση, όπως ακριβώς συμμετείχε στον ιστορικό εκείνο αγώνα. Στην έκδοση δρόμου, το αυτοκίνητο απέδιδε 190 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. με τον τετρακύλινδρο Cosworth να μπορεί να ανέβει ακόμα πιο πάνω, αποτελώντας την βάση για μερικές από τις πιο όμορφες αγωνιστικές στιγμές στην ιστορία της Mercedes.

Όσο για την τιμή της συγκεκριμένης μπορεί να φθάσει έως και αρκετά πάνω από τα 200.000 ευρώ. Τιμή μάλλον λογική για ένα εξαιρετικό κομμάτι της ιστορίας των αγώνων και της Mercedes-Benz.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!