NEA

H Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept είναι λίγο από όλα!

Στο Πεκίνο κάνει πρεμιέρα η πρωτότυπη Maybach με σχεδίαση που συνδυάζει το στιλ μίας λιμουζίνας με εκείνο ενός SUV.

Να και μια Mercedes… που δεν την λες και όμορφη. O λόγος είναι πολύ απλός αφού το εν λόγω concept φτιάχτηκε για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κινεζικού κοινού. Του οποίου τα γούστα, ο προτιμήσεις και η κουλτούρα απέχουν παρασάγγας από τα δικά μας ευρωπαϊκά. Έτσι, η κορυφαία πολυτέλεια της γερμανικής εταιρίας συναντά ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που προσπαθεί να τα συνδυάσει όλα στην συσκευασία του ενός.

Με μήκος στα 5,26 μέτρα η πρωτότυπη Maybach έχει μία μάσκα που διατηρεί την premium αίσθηση που αποτυπώνεται στα τελευταία πρωτότυπα της εταιρίας (ιδίως το Mercedes-Maybach Vision 6). Στο σαλόνι κυριαρχεί το δέρμα και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά, ενώ όπως φαίνεται το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες σε ότι αφορά τα multimedia και τα συστήματα  υποβοήθησης του οδηγού. Όλα τα επιμέρους στοιχεία όπως για παράδειγμα το τιμόνι, τα πεντάλ, η κεντρική κονσόλα κ.λπ. εμφανίζονται για πρώτη φορά σε Maybach.

Στο πίσω μέρος τα δύο ανεξάρτητα καθίσματα θυμίζουν «αεροπορικές» θέσεις με όλες τις ανέσεις και τεράστιους χώρους για τους επιβάτες. Την κινεζική προσέγγιση του concept εκδηλώνει μέχρι και η ύπαρξη θηκών για σερβίτσιο τσαγιού (στην Ευρώπη έχουμε συνηθίσει για σαμπάνια!).

Φυσικά ένα τόσο μεγάλο concept που παρουσιάζεται στο Πεκίνο δεν θα μπορούσε να είναι μόνο ηλεκτρικό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 750 ίππων και μπαταρία 80 kWh που δινει αυτονομία έως 320 χιλιόμετρα. Για τα πρώτα 100 χλμ. απαιτούνται μόλις 5 λεπτά της ώρας (αλλά σε σούπερ σημείο ταχυφόρτισης). Το εν λόγω πρωτότυπο πιθανότατα να μην βγει στους δρόμους αλλά η παραγωγή της Mercedes-Maybach GLS έχει προγραμματισθεί για το 2019. Και σίγουρα μπορείτε να μαντέψετε στην αγορά στην οποία θα στοχεύει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!