NEA

To νέο Lexus ES κάνει ντεμπούτο στην Κίνα [vid]

Δίνοντας προτεραιότητα τόσο στην ασιατική όσο και στην βορειοαμερικανική αγορά η Lexus παρουσιάζει στο Πεκίνο την 6η γενιά ES.

Σχεδιαστικά το νέο ES δεν προκαλεί κάποια έκπληξη και υιοθετεί την γνωστή άποψη με την τεράστια μάσκα μπροστά και τα στενόμακρα πίσω φωτιστικά σώματα. Με μεγαλύτερο μήκος, πλάτος και μεταξόνιο η νέα λιμουζίνα της Lexus προσφέρει μεγαλύτερους χώρους από τον προκάτοχό της. Παράλληλα το ταμπλό έχει ανανεωθεί με μια νέα οθόνης αφής που στις top εκδόσεις φτάνει τις 12,3 ίντσες ενώ υπάρχει και φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Η εργονομία φαίνεται καλύτερη με τους διακόπτες πιο «συμμαζεμένους» σε σχέση με ότι μας έχουν συνηθίσει οι Ιάπωνες. Μία πολύ σημαντική διαφορά στο νέο Lexus ES έχει να κάνει με τη νέα πλατφόρμα GA-K που προέρχεται από το Avalon και είναι πλέον προσθιοκίνητη (υπάρχει πρόβλεψη και για τετρακίνηση). Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν δύο εκδόσεις.

Η ES 350 εφοδιάζεται  με έναν V6 των 3,5 λίτρων και αποδίδει 306 ίππους, ενώ η υβριδική ES 300h έχει ένα νέο τετρακύλινδρο των 2,5 λίτρων (σε κύκλο Atkinson) με συνδυασμένη ισχύ στα 218 άλογα. Στην σπορ εκδοχή F-Sport με τον V6 προσφέρεται ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και πρόγραμμα οδήγησης Sport+ που μεταξύ άλλων ενισχύει τον ήχο του κινητήρα. Δεδομένη είναι η παρουσία του πακέτο ασφαλείας Lexus Safety System+ 2.0 από την βασική έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!